چرا بیت کوین در چین ممنوع شد؟!
نمی توان انکار کرد که سرکوب ماینرها و تریدرهای بیت کوین در چین، باعث کاهش ارزش آن شده است. قبل از این سرکوب ها، چین یک بازیگر مهم در اکوسیستم مالی مدرن بود. اما اقدام پکن، سایر کشورها را بر آن داشت تا به طور گسترده، در مورد این ارز دیجیتال به فکر فرو روند.
اما همزمان با سرکوب های چین، السالوادور به ریاست جمهوری نایب بوکله، بیت کوین را به یک ارز قانونی و وجه رایج مملکت تبدیل کرد. بنابراین، سالوادور ها میتوانند در کنار دلار آمریکا، از ساتوشی و BTC نیز برای پرداخت هزینه خدمات و کالاهایی که دریافت میکنند، استفاده کنند.
چین در آغاز سرکوبگری های خود، عرضه اولیه کوینهای کریپتو را ممنوع کرد. سپس موسسات مالی را از معامله با داراییها و ارزهای دیجیتال منع کرد. این ممنوعیت، بدان معناست که قانون چین، هر تراکنش داخلی ارز دیجیتال را جرم انگاری کردهاست. اما مردم همچنان میتوانند این معاملات را بدون اطلاع مستقیم مقامات انجام دهند.
با این وجود، اقدامات پکن نشان میدهد که چگونه بانکهای مرکزی و ملی، از این ارز دیجیتال میترسند و فکر میکنند که سیستمهای مالی سنتی آنها را به بیثباتی میکشاند. اما چه چیزی دقیقا باعث شد که چین، این ارز دیجیتال را ممنوع کند؟ مباحث زیر، اصلی ترین دلایل یا به عبارت بهتر، بهانههایی هستند که دولت چین، برای ممنوعیت بیت کوین در این کشور بیان میکند.
نوسانات و عدم ثبات
در حال حاضر، بیت کوین یک ارز دیجیتال برجسته است. با این حال، این ارز مجازی فاقد پشتوانه اعتباری دولتی یا فلزات گرانبها است. قیمت بیت کوین، منعکس کننده حدس و گمان ارزش آتی آن است. بیت کوین به عنوان یک ارز جوان، یک سرمایه گذاری پرخطر است که ارزش آن بسیار در نوسان است. ارزش این ارز دیجیتال در طول مدت وجود خود، به سرعت در حال نوسان بوده است.
در حالی که چندین عامل ممکن است چین را وادار به سرکوب این ارز مجازی کرده باشد، مقامات اعلام کردهاند که نوسانات شدید قیمت، ثبات مالی و اقتصادی آن را تهدید میکند. به گفته مقامات دولت، بیت کوین و سایر ارزهای مجازی در نظم اقتصادی تداخل ایجاد میکنند.
در سال 2013، چین اولین اقدام را انجام داد و بانک ها را از تبدیل بیت کوین به ارز فیات، منع کرد. این کشور ماهیت سوداگرانه و ذاتی آن را به عنوان تهدیدی برای ثبات مالی کشور ذکر کرد. پس از آن، دولت تمامی عملیات استخراج این ارز دیجیتال در داخل کشور را ممنوع کرد. بانک مرکزی چین، از همه بانکها و شرکتهای پرداخت خواسته است تا حسابهای مشتریانی را که در تراکنشهای ارزهای دیجیتال شرکت داشتند، مسدود کنند.
حق دولت برای چاپ پول
نگرانی اصلی پکن و دومین دلیل ممنوعیت بیت کوین در چین، حفاظت از رشد اقتصادی و ثبات مالی این کشور است. با این حال، کارشناسان معتقدند که دولت، بیت کوین را تهدیدی برای حاکمیت پولی خود میدانست. ساتوشی ناکاموتو بیت کوین را ایجاد کرد تا این ارز مجازی بتواند بدون یک مرجع مرکزی، کار کند. بنابراین، هیچ مقام و مسئولی نمیتواند سیاست هایی اتخاذ کند که بتواند بر ارزش آن تأثیر بگذارد.
چین و سایر دولتها، پولی بیسابقه به دست میآورند که میتوانند عرضه آن را کنترل کنند. بنابراین، این دولت است که میزان ارز فیات در حال گردش کشور را تنظیم میکند. طرفداران ارزهای دیجیتال معتقدند که بیت کوین، صرفاً مبتنی بر بازار است. این باعث میشود BTC، از پول صادر شده توسط دولت که به سیاستهای پولی قدرتهای بزرگی مانند بانک های مرکزی وابسته است، قدرتمندتر باشد.
آینده ارزهای دیجیتال در چین
- دولت چین خاطرنشان کردهاست:
“بیت کوین، زمانی که محبوبیت آن افزایش یافت، یک ارز به معنای واقعی نبود. با این حال، بیت کوین یک ارز واقعی نیست و مردم نه میتوانند و نه باید، از آن به عنوان ارز استفاده کنند.”
این سومین دلیل اصلی ممنوعیت بیت کوین در چین است. اما کارشناسان اشاره کردهاند که چین، بیت کوین را فقط برای حفظ حاکمیت پولی خود ممنوع کرده است. علاوه بر این، آنها استدلال میکنند که دلیل این ممنوعیت، از مسائل اقتصاد فراتر است؛ زیرا مشروعیت سیاسی دولت چین، به شدت به رشد اقتصادی پررونق کشور وابسته است.
هر چیزی که ثبات اقتصادی، سیستم مالی یا توسعه را به چالش بکشد، تهدیدی برای دولت است. دقیقاً به همین دلیل است که دولت چین سرکوب بیت کوین را آغاز کرد. اینکه اوضاع برای ارزهای دیجیتال در این کشور چگونه پیش خواهد رفت، با گذشت زمان مشخص خواهد شد. بانک مرکزی یک ارز دیجیتال ایجاد کرده است که شهروندان میتوانند آن را خریداری کرده و در کنار پول سنتی، از آن استفاده کنند.
دیدگاهتان را بنویسید